A Şaptea Artă / Tabără gratuită de film


Liga studenţilor din Timişoara

Tabăra de film ,,A Şaptea Artă” va avea loc în perioada 12-19 mai 2013 în judeţul Alba alături de tineri din întreaga ţară.

Tabara de filmInvitatul special al taberei este criticul de film, Elena Dulgheru,  doctor în Cinematografie şi Media cu calificativul Magna cum laudae (2008). Autoare a volumelor: Tarkovski, Filmul ca rugăciune (Premiul George Littera al Uniunii Cineaştilor), şi Scara Raiului în Cinema . A participat la manifestări cultural-ştiinţifice naţionale şi internaţionale. A publicat lucrări de specialitate în volume colective din România, Serbia, Rusia, Georgia, Ucraina, Kazahstan, Marea Britanie. Membră a juriului la Karlovy-Vary, Dakino, Cottbus. A fost distinsă cu Diploma de excelenţă pentru întreaga activitate şi implicarea deosebită în proiectul „Anul Tarkovski”, acordată de Cinemateca  Sărmanul Dionis şi Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara (2006). Membră a Uniunii Cineaştilor din România.

Tabăra îşi propune redescoperirea filmului ca act de cultură, ca operă de artă. Ea urmăreşte  schiţarea unei hărţi a întregii lumi cinematografice, oferirea unui îndreptar cu filme de căpătâi, cu filme cruciale.

Cinematograful  ca artă rămâne un mod de înţelegere a vieţii, o cale de a ajunge la ceea ce e profund uman. Această esenţă perpetuă, nemuritoare, se află în centrul atenţiei criticului de film, Elena Dulgheru. iar filmele ce vor rula în cadrul taberei sunt o colecţie de experienţe profunde şi autentice.

Programul taberei va cuprinde vizionarea a unul-două filme pe zi, urmate de comentariul invitatei Elena Dulgheru şi discuţii cu tinerii participanţi pe marginea filmelor vizionate. Se vor susţine cursuri şi colocvii de cultură cinematografică şi mass-media. Vor avea loc şi activităţi în cadrul mănăstirii,  plimbări în împrejurimi şi altele.

Tabăra este GRATUITĂ!
Cazarea şi masa sunt asigurate de mânăstire, însă, participanţii trebuie să suporte cheltuielile legate de drum.
Data de sosire în tabără este 11 mai, iar locul de întâlnire, oraşul Luduş/Sebeş (în funcţie de legăturile de transport ale participanţilor). De acolo, vom pleca cu microbuze spre locul de desfăşurare al taberei.
Înscrieri şi detalii:  Mina Alda 0748. 313. 867  mina_alda@yahoo.com
Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s