Ultima transhumanţă / lansare de carte


Ceainăria Cărturești, Verona
astăzi, 17.04. 2013, ora 17:30

Fragment preluat de pe atelierul de grafică

Dragos-Lumpan-GF-15

Proiectul fotografului Dragoș Lumpan a început acum mai bine de 6 ani și încă nu s-a încheiat. La modul cel mai simplist spus, artistul a umblat în rând cu oile și ciobanii ca să vadă care-i treaba. Excelentă dambla!
Finalul etapei călătoriilor a fost marcat și prin realizarea unui album pe care Dragoș l-a lucrat cu noi. Și ne-am bucurat! Nu a fost o lucrare ușoară, nici o colaborare comodă, am așezat și reașezat lucrurile de mai multe ori iar DVD-ul pentru tipar l-am scris noaptea, în al doișpelea ceas.
Dar a fost o întâlnire din care fiecare a avut câteva ceva de învățat. Și din care a rezultat o carte frumoasă, spunem noi. Și o prietenie.

Pentru că e o carte care e imposibil să nu vă placă, vrem să vă spunem și câte ceva din bucătăria și ingredientele acestei lucrări:

• ne-a încântat relația constructivă în care comanditarul a avut o idee relativ clară despre ce își dorește și s-a documentat. Iar noi, atelierul de graficieni, am căpătat suficientă libertate cât să ne cufundam în subiect și să ne atașăm de lucrare. Astfel lucrurile s-au dezvoltat cumva organic. (…)

• am primit câteva sute de fotografii – o selecție „grosieră” din zecile de mii realizate de-a lungul anilor de călătorii; și tot a fost extrem de dificilă selecția finală; este și motivul pentru care am optat ca fotografiile mari de pe paginile de dreapta, ca și cele câteva full-spread-uri care străbat la intervale relativ regulate cartea, să fie însoțite de alte fotografii mai mici (întotdeauna pe pagina din stânga) care să nuanțeze sau să explice în plus anumite momente din viața transhumanță. (…)

Dragos-Lumpan-GF-5Și un amănunt demn de menționat: cartea s-a numărat printre volumele finaliste la secțiunea concept grafic la Gala Bun de Tipar 2012.
Citiţi articolul integral pe GraphicFront.ro
Vedeţi şi Dragoş Lumpan- Ultima Transhumanţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s