Ştefan-Daniel Bocşe: Prolog Personal


Colegiul Naţional „Decebal”
Expoziţie de fotografie

Joi, 18 aprilie 2013, ora 17.00, în Sala de expoziţii „Sfântul Cuvios Stelian” a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată „Prolog Personal” a lui Ştefan-Daniel Bocşe.

Ştefan-Daniel Bocşe- Prolog Personal -afisProlog personal

La fel cum anticii aveau ca prolog partea dintr-o piesă de teatru care preceda intrarea în scenă a corului, introducere care anunța subiectul, aşa și eu, în această expoziție, doresc să prefigurez intrarea „în scenă” a modalității personale de exprimare. Subiectului atacat în acestă serie de fotografii este unul figurativ, uman, de cele mai multe ori particular.

SDB - Eseu Miscat 2

Această expoziție este un experiment în care nu eu sau lucrările mele sunt „cobaii” ci, însuşi, publicul. Am gândit o expoziție în care nu m-am ferit să-mi exprim viziunea interioară asupra lucrurilor, tratând subiectul, folosind imaginea fotografică, cât mai liber. Fiind la începutul carierei mele artistice caut o direcție, un stil şi un mod propriu de exprimare iar singurul lucru care mă poate direcționa este publicul. Din acest motiv văd această expoziție ca pe un experiment. Doresc să observ modul în care publicul reacționează în fața lucrărilor mele unde, cum am spus în cele scrise mai sus, am încercat să mă exprim liber, pur, personal.

Nu doresc să vorbesc despre partea tehnică a lucrărilor mele pentru că nu dau importanță tehnicii în fotografiere. Din punctul meu de vedere, modul în care mă exprim şi conceptul plastic din spatele imaginii are o mult mai mare importanță decât tehnica prin care ajung să obţin o imagine fotografică. (Ştefan-Daniel Bocşe)

SDB - Eseu Miscat 1

Ştefan-Daniel Bocşe este absolvent al Liceului de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva şi, în prezent, student în anul I al Universităţii de Artă şi Design Cluj, Secţia Foto-Video-Procesare computerizată a imaginii. Deşi aflat la început de carieră, tânărul fotograf se află la cea de-a doua expoziţie personală, prima, intitulată „Negreni”, prezentată publicului anul trecut la Fabrica de Pensule din Cluj, a fost un eseu fotografic care prezenta o lume ce stă sub semnul trecutului, dar şi a prezentului, o poveste veselă şi, în acelaşi timp, tristă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s