Salonul Judeţean ProfART


Tema proiectului: Pământul, ocrotitorul vieții
Galeria de Arta Forma, Deva
29 martie-30 aprilie 2013
Vernisaj: 29 martie 2013, ora 17.00.

Profart-Hunedoara

Așa cum știm, din tezaurul înțelepciunii poporului nostru, „omul sfințește locul”, iar personalitatea profesorului este cea care marchează, uneori decisiv, destinul elevului. Statutul profesorului care predă o disciplină artistică este și a fost unul special, impus de scopul și rolul artei în educația și formarea omului. Trăim într-o lume tot mai globalizantă și uniformizantă, iar arta este una din soluțiile afirmării personalității și una din căile posibile de ieșire dintr-o existență uniformă și aplatizantă. (…)

Rolul profesorului de a instrui este dublat de cel de a educa. Pentru atingerea unor performanțe în educație, calitatea muncii trebuie să atingă mereu noi și noi nivele. Pentru aceasta este nevoie de creativitate, receptivitate, de talent și intuiție, este nevoie de o permanentă adaptare, de o permanentă căutare. Pentru profesor nu există rețete gata făcute pentru a le folosi în anumite situații, el trebuie să le găsească, să le descopere, să le creeze și să le aplice eficient, iar o personalitate creatoare, cercetătoare este esențială pentru o educație de calitate.

Proiectul își propune promovarea personalităților creatoare din învățământul hunedorean în domeniul literaturii și artei. (Adriana Emilia Popa, inspector şcolar – responsabil proiect)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s