Bogdan Lascăr: Neurophysiologic – Opera of Shaping


Elite Art Gallery
18-30 martie 2013

Luni, 18 martie 2013, la ora 18:00, va avea loc la Elite Art Gallery (Bucureşti, strada Academiei nr. 15), vernisajul expoziţiei „Neurophysiologic – Opera of Shaping” semnată Bogdan Lascăr.

invitatie-bogdan-lascarÎn deschiderea expoziţiei va vorbi istoricul de artă Răzvan Theodorescu.

Bogdan Lascăr face parte din categoria specială a artiştilor care sunt mai degrabă cunoscuţi în afara graniţelor decât în ţară. Distins în 2005 la Atena cu Medalia de Aur UNESCO, a fost primul român care a reuşit să vândă o lucrare prin intermediul casei de licitatii Christie’s, ca în anul 2011 să se impună pe scena internaţională prin două expoziţii în lumea arabă, la Dubai şi Abu Dhabi.

Prin pânzele de mari dimensiuni şi proiecţiile de film din cadrul expoziţiei propuse, acesta ilustrează un concept propriu, inovator, cel al culturii neuro-fiziologice, pledând pentru „o şlefuire la nivel spiritual care se bazează pe raportul între cultural, spiritual şi obiectual.” (Bogdan Lascăr)

„Negaţia, fortuit introdusă în corpul cuvîntului, mută noţiunea la antipodul pornirilor reprobabile, de violenţă şi vrăjmaşă obstinaţie. Deloc ortodox, sub raport lingvistic, voluntarismul interpretării ţine să mobilizeze fiziologia neuronală pentru o utopie redemptoare. Postulat mai degrabă poetic, – căci, iată, nimerit între uneltele visării artistice, scalpelul neurofiziologiei nu divizează doar, implacabil, nu rămîne prizonier al analizei în sine. Simbolismul corpului conţine şi putinţa unui asemenea vector, conducînd către zbaterile din adînc, pregnant purtătoare de noi configuraţii.” (Dan Hăulică)

Elite Art Gallery este un proiect al Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, iniţiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului „Pictori de azi la Balcic” şi se doreşte a fi o modalitate modernă, atractivă şi interactivă de a pune la dispoziţie servicii care ţin de domeniul artei: expoziţii şi vernisaje, consultanţă, impresariat artistic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s