Calpe Gallery, Timişoara
18-30 martie 2013
Vernisaj: marți 12 martie 2013, orele 18-20
Nu mă consider un artist „pur sânge”, ci mai degrabă un fel de meseriaş, un soi de croitor care confecţionează cu ajutorul foarfecei într-o primă fază. Pornesc în conceperea pieselor de la ideea unui tipar – şablon, care să devină baza realizării unor scene fixe sau mobile. Astfel am ales ca modalitate tehnică colajul, pe care nu l-am exploatat în sensul ortodox al cuvântului, ci i-am acordat acestuia rolul de martor orb (modul). În final am considerat repetiţia drept formă accentuată a receptării mesajului de către receptor.
Tot ce ating distrug tot ce ating
O istorie a obiectelor distruse – obiecte încărcate, cândva, de sentimentalism – , uitate în spaţii care aşteaptă să fie din nou revizitate. Acum mă găsesc în locuri uitate, printre obiecte distruse. Dacă „istoria se taie la montaj”, eu lucrez cu gunoiul istoric – încerc să refac ceea ce, aparent, nu mai poate fi refăcut – tot ce produc are un sens strict personal. Îmi recompun istoria printr-o acţiune de distrugere a obiectelor abandonate. Acţionez asupra obiectelor distruse cu o nouă acţiune de distrugere: redistrug. Asamblez redistrugerea, recuperez istoria personală distrusă, îmi însuşesc istoria distrusă a altor persoane. Acţionez continuu cu distrugere.
Adrian Sandu (n. 17 septembrie 1968 la Arad) este doctor în arte vizuale (2011) şi membru UAPR (1997), AIAP (2001) şi (ki) kinema ikon group (2000).