Etienne Camille Laurent – Indéfinimen


Expoziție de pictură
Salonul Vega / Bastionului Maria Therezia, Timișoara
5.03 2013 – 10.03.2013
Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 15-20.

Vernisaj marți 5.03.2013, la ora 18.00.
Prezentare de către Marcel Tolcea, director al Muzeului de Artă din Timișoara

Etienne-Camille-Laurent

Proaspăt absolvent al Universității Sorbona din Paris și a Universității New York Steinhardt, Etienne Camille Laurent este un artist eclectic, care se exprimă în domenii variate: pictură, fotografie, gravură și ceramică. Etienne lucrează în jurul ideii de proliferare și al conceptului de existență a obiectului de artă. Etienne regrupează și își pune in situație creațiile în cadrul unor mari instalații pe care le numește Instalații Proliferante (mai multe detalii pe site-ul lui Etienne).

Cu ocazia expoziției de la Salonul Vega, Etienne Camille Laurent prezintă picturile pe care le-a creat in lunile ianuarie si februarie 2013. Aceste opere sunt create pornind de la materii fluide, care curg de-a lungul pânzei. Etienne utilizează o mare varietate de materii prime: culori acrilice, uleiuri, clei de iepure, ceară de albine, rășină epoxidică, gumă Dammar, cât și diferite pudre și pigmenți.
Amestecurile sunt vărsate și formează șiroaie verticale ce picură pe alte pânze, pe care Etienne le numește Informe. Pe informe, culorile se amestecă, se etalează, și fasonează arabescuri stranii.
Picturile lichide, cu culorile lor vii și contrastante, sunt dinamice și ritmate, evocând ideea de verticalitate și de fluiditate. Informele au contururi mai puțin nete, culori adesea mai sobre și sunt mai misterioase, indefinite.

În timp ce abordarea lui Etienne Camille Laurent este originală și singulară, în ceea ce privește tehnica picturii vărsate, aceasta a fost utilizată de către suprarealiști, iar apoi de către Jackson Pollock, Helen Frankenthaler și Morris Louis, iar mai recent de artiști ca Ian Davenport, Cedric Teiseire, John Armleder și Markus Linnenbrink. Când culoarea este vărsată, aceasta se etalează singură pe suport, iar artistul observă apoi pictura ce se creează de una singură. Instant magic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s