Nicu Jianu – Ferestre spre cer


Expoziţie de fotografie
Colegiul Naţional „Decebal”

Nicu Jianu - Ferestre spre cer (afiş)

Artistul fotograf Nicu Jianu, are un nou motiv să revină în liceul pe care l-a absolvit în urmă nu cu puţini ani.
Respectul şi admiraţia stârnite iubitorilor de artă sunt mărturie că expoziţiile sale sunt mereu bine primite la Colegiul Naţional „Decebal”.

Vernisajul expoziţiei de fotografie „Ferestre spre cer” a artistului Nicu Jianu va avea loc marţi, 12 februarie 2013, ora 16.00 la Galeria de Artă Sfântul Cuvios Stelian a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva.

Nicu Jianu ne vorbeşte prin imagini şi o face convingător. Lucrările prezentate în expoziţie surprind tradiţii, portul la sate şi dragostea pentru meleagurile Ardealului.

prof.dr. Florin Ilieş
Directorul Colegiului Naţional „Decebal” din Deva

Nicu Jianu s-a născut în Hunedoara şi a copilărit la Ghelar, în Ţinutul Pădurenilor. A absolvit Liceul „Decebal”, din Deva, unde-i acum economist ca licenţiat în ştiinţe economice al Universităţii de Vest Timişoara, promoţia 1975. Nicu Jianu face parte din echipa  revistei „România pitorească” și este autor și co-autor  a peste zece lucrări publicistice: „Munţii Apuseni”, „Cetăţi şi castele din Hunedoara”, „Deva-ghid turistic”, „Drumeţii în Carpaţi”, „Biserici de lemn din Transilvania”, „Biserici de piatră din judeţul Hunedoara”, „Judeţul Hunedoara-zonele etnografice” etc. A primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor şi Jurnaliştilor de Turism în 2002 şi 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s