Viaţa lui Brâncuşi, subiect de film pentru Peter Greenaway


Peter Greenaway (sursa foto: REUTERS)

Peter Greenaway (sursa foto: REUTERS)

Constantin Brâncuşi a intrat în vizorul regizorului britanic Peter Greenaway, care a demarat proiectul cinematografic „Brâncuşi from Bucharest to Paris” (titlu provizoriu). Filmul urmăreşte parcursul sculptorului român de la plecarea sa din satul gorjean Hobiţa, pe jos, până la Paris, la începutul anilor 1900.

Proiectul a căpătat contur în urma contactului cu România pe care Peter Greenaway îl are tot mai des în ultima vreme. O dată cu numirea sa în funcţia de preşedinte de onoare al Festivalului Internaţional de Film Experimental BIEFF, regizorul a hotărât să filmeze în ţara noastră, prima casă de producţie implicată în proiect fiind autohtona Abis Studio.

Peter Greenaway a generat controverse în august 2005, după prima sa vizită în ţară, când a declarat că „România este invizibilă în lume” şi că „nu a oferit nimic culturii europene”. În acelaşi interviu, acordat „Suplimentului de Cultură”, a recunoscut că îi place în mod special Brâncuşi, dar a ţinut să adauge că, în aceeaşi perioadă, „erau la Paris şi alţi artişti care făceau acelaşi lucru. Hans Arp, de exemplu”. „Nu ar fi fost niciodată descoperit dacă ar fi rămas aici”, susţinea Greenaway.

SURSA: Adevărul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s