Fonturi Latine, o expoziţie despre litere şi alte semne grafice


Instituto Cervantes București vă invită începând cu 12 decembrie la expoziția Fonturi Latine aflată în Sala de Expoziții a Institutului (Bd. Regina Elisabeta 38).

FonturiLatine05Fonturi Latine este spațiul natural de întâlnire și schimb reciproc al comunității tipografice latino-americane. Principalul său scop este organizarea Bienalei de Tipografie Latino-Americană, ajunsă la cea de-a V-a ediție și care reprezintă continuarea bienalelor din 2004, 2006, 2008 și 2010. Are drept obiective canalizarea și răspândirea talentului și producției desinerilor de fonturi latino-americani nu doar în regiunea vastă ce se întinde din Mexic până în Argentina, ci și în restul lumii. În ultimele două decenii, dezvoltarea de fonturi tipografice în America de Sud a cunoscut o creștere exponențială, nu numai din punct de vedere cantitativ, dar și calitativ, atingând un grad de maturitate ce rivalizează cu școlile de mare tradiție din Europa, un continent cu peste cinci secole de experiență în domeniu.

Fonturi Latine include caractere de text, de titluri, de design experimental, design de caractere non-alfabetice și familii complete. De asemenea, sunt expuse exemple de aplicații și utilizare cotidiană a acestor creații noi, ce îmbogățesc de la an la an oferta tipografică internațională.
Juriul celei de-a V-a ediții a Bienalei este format din Dario Muhafara (AR), Fabio Lopez (BR), Miguel Hernández (CL), Viviana Monsalve (CO), Francisco Calles (MX), Gustavo Wojciechowski (UY) și Juan Carlos Darias (VE).

Fonturi-Latine07

Această expoziție ne este oferită grație colaborării dintre Bienala de Tipografie Latino-Americană, Instituto Cervantes și Universitatea Castilla-La Mancha, care se ocupă de promovarea Bienalei în Spania.
Expoziția poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00 – 20.00, începând cu 12 decembrie 2012 și până în 31 ianuarie 2013 (excepție face perioada 21 decembrie – 4 ianuarie, când expoziția va fi închisă). (Matei Ştefan)
SURSA: GraphicFront.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s