Cristina Marian şi Adina Toader: Semne pentru gând şi inimă


Vernisaj: Vineri 30 noiembrie 2012, ora 18:00.

Salonul Vega al Societăţii Timişoara vă invită la vernisajul expoziţiei de pictura şi ceramică, intitultă „Semne pentru gând şi inima”, semnată de Cristina Marian şi Adina Toader. Prezintă Marcel Tolcea.

Porţile vechi şi ferestrele clădirilor sunt sursa de inspiraţie a celor două artiste care surprind bucurii estetice, dar şi regretul faţă de valorile patrimoniale pe cale de dispariţie sau de recondiţionare ale moştenirii culturale urbane.
Lucrările de pictură şi ceramică sunt legate printr-o temă care atinge una dintre cele mai frumoase metafore ale lumii – poarta sau fereastra, deschiderea ce poate semnifica tentaţia de a păşi pragul către un misterios dincolo, dar şi trecerea de la materie către gol şi inefabil.

Tinerele artiste, absolvente ale Academiei de Arte „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, au pornit în realizarea acestei expoziţii de la încântarea prilejuită în faţa porţilor arhitectonice, de stil Secession, care se găsesc în Oradea şi Cluj, suport pentru reflecţie asupra ideii de sacru, de frumos, dar şi de întrebare asupra viitorului acestora.
Expoziţia va fi deschisă până pe data de 14.12.2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s