Sam Havadtoy, unul dintre ultimii reprezentanţi ai Pop art-ului


O selecţie a lucrărilor lui Sam Havadtoy, unul dintre ultimii reprezentanţi ai curentului Pop art, partener de viaţă al artistei Yoko Ono, poate fi văzută până în data de 4 noiembrie 2012, în sălile festive ale Muzeului de Artă din Cluj.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lucrările au ca trăsătură comună un discurs despre aparenţă şi esenţă, confesiune şi discreţie, seriozitate şi deriziune. În majoritatea lucrărilor, dantela (evocatoare a giulgiului ca element separator al vieţii şi al morţii) apare ca elementul de demarcaţie între aceste aspecte contradictorii a căror substanţă este extrasă din secvenţe ale biografiei artistului.

Expoziţia de la Muzeul de Artă din Cluj, intitulată „Iubiri uitate”, evocă un moment major al istoria artelor –  Pop art-ul, un curent artistic care după cel de-Al Doilea Război Mondial a triumfat în Statele Unite şi Marea Britanie, fiind opus artei academice. Sam Havadtoy îmbină în creaţia sa artistică elementele specifice propagandei comuniste (portretul lui Lenin), motiv preluat din viaţa cotidiană a Europei de Est, cu personaje ce aparţin culturii americane, cum ar fi de exemplu Pantera Roz, Donald sau Mickey Mouse.
Mai mult despre expoziţie : Sam Havadtoy – Iubiri uitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s