Eugenia Pop a plecat dintre noi


În această dimineaţă a plecat dintre noi colega şi prietena noastră dragă, ceramista Eugenia Pop.

A fost cunoscută de noi toţi ca un mare artist, ce şi-a purtat explorările dinspre forma simplă spre cele mai complexe teme spirituale.
A fost, de asemenea, un dascal de elită, formând în deceniile de profesorat zeci de generaţii de tineri artişti.
Ne aducem aminte cu drag de zâmbetul ei molipsitor, de hărnicia ei, de curiozitatea ei perpetuă, de generozitatea ei fără margini şi mai ales, de bunătatea ei.

„Eugenia Pop face parte dintre artiştii pentru care experienţa individuală, propria creaţie cristalizează un întreg proces prin care ea se caută pe sine, exprima parcursul ei spre desăvârşire, spre a se întregi, pentru a descoperi un eu superior, acea „sămânţă“, existentă în fiecare, căutată de unii cu perseverenţă, de alţii ignorată. Ea considera că între artă şi viaţă există o punte traversată adesea în sus şi în jos, iar demersul său artistic reprezintă o fugă de la viaţa de fiecare zi, spre lucrurile simţite, spre zona ideilor, spre izvoarele adânci ale culturilor arhetipale”. (Maria-Magdalena Crişan)

Înmormântarea va avea loc sâmbată, 6 octombrie, ora 13.00, în cimitirul vechi din cartierul Someşeni, din Cluj-Napoca, în spatele Căminului Cultural.
Corpul neînsufleţit va fi depus pentru ultimul omagiu la Capela mortuară din Someşeni (Biserica Veche), începând cu ora 9.00.
Dumnezeu să o odihnească în pace!

3 comentarii la “Eugenia Pop a plecat dintre noi

    • Jenica, ne-ai învăţat să visăm de-o altă lume, mai bună şi mai nebună. Ne-ai schimbat viaţa cu energia ta fără limite…
      Povesteşte-ne cum e lumea fără margini… Cu dragoste infinită, Zoli, Lumi, Juli

  1. Sunt strănepotul ei, sunt în Spania, vreau sa zic că era o persoană incredibilă, ea şi bunica mea m-au îngrijit când eram mic, şi mereu mergeam cu Jeni la pădure sau prin natură, ea m-a crescut să iubesc natura, mulţumesc foarte mult Jeni, niciodată nu te voi uita. Drum bun Jeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s