De la Săpânţa în Cuba


Expoziţii de fotografie la Muzeul de Artă Cluj

Muzeul de Artă Cluj, gazdă a evenimentelor TIFF, propune publicului 2 expoziții inedite de fotografie.

Bucuria de a fi la Săpânța” a adus în centrul atenției un mod neconvențional de a privi moartea. Fotografiile realizate de Alisa Tarcinu, Andreea Aron și Iulian Ignat, surprind ipostaze unice a fenomenului „cimitirul de la Săpânță”. Vernisajul a fost realizat în cadrul evenimentului muzical care a avut loc în luna noiembrie la Ateneul Român şi care a adus pe scena bucureşteană spiritul Săpânţei, transpus muzical de compozitorul irlandez Shaun Davey.

Prezența copiilor de la Săpânța la Muzeul de Artă din Cluj, îmbrăcaţi în costum tradiţional, derulând „Atelierul de croit imagini” alături de elevii Şcolii de arte şi meserii din Săpânţa, a contribuit la introducerea publicului în atmosfera satului maramureşean. Fotografiile pot fi admirate până pe 10 iunie 2012.

În cele aproximativ 20 de fotografii, reunite în expoziţia „Cuba continuă”, fotograful Cosmin Bumbuţ a surprins aspecte din viaţa cotidiană a locuitorilor din Cuba, oameni care reuşesc să se bucure de viaţă în ciuda regimului politic restrictiv. „Fotografiile lui Cosmin Bumbuţ spun povestea subiectivă a unui popor izolat şi suspendat în timp de către un regim politic autoritar şi controversat. Oamenii au reuşit cumva să-şi păstreze inocenţa şi fericirea, nestricaţi de o economie bazată pe consum”, explică un text de prezentare a expoziţiei. Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj până pe 17 iunie 2012. (Grigore Roibu)

Un comentariu la “De la Săpânţa în Cuba

  1. Expoziţia Cuba continua a fost o variantă scurtă ş trunchiată a cărţii cu acelaşi nume. O găsiţi la Humanitas sau la Cărtureşti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s