Florin Ştefan – Dead Man. Supravieţuirea prin imagine


Muzeul de Artă Cluj-Napoca
30 mai – 24 iunie 2012

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită miercuri, 30 mai, 2012, orele 18.00, la vernisajul expoziţiei de pictură „Dead Man. Supravieţuirea prin imagine” a artistului Florin Ştefan.

„Memoria trecutului se întrepătrunde cu reminiscenţele unei experienţe culturale marcante în picturile lui Florin Ştefan. Întregul demers se situează sub semnul tulburătorului film al lui Jim Jarmusch, Dead Man, care este înainte de toate naraţiunea drumului străbătut de personajul principal spre moarte. Actul artistic oscilează între mimesis şi referinţa circulară, a cărei sterilitate o refuză programmatic, dar o foloseşte pentru a re-crea o realitate care nu mai există.” (Diana Altman)

Florin Ştefan este născut în 1968 la  Batiz-Călan, jud. Hunedoara. Este absolvent al Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” Cluj-Napoca şi, în prezent, lector universitar dr. la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice, departamentul Pictură. Din 1996 a avut 7 expoziţii personale în Elveţia, Germania, Franţa şi Cluj. În 1992 a obţinut Premiul UAP cu „Ecce Homo” şi Marele Premiu Concours International des Fresques, Namur, Belgia iar, în 1998, Premiul UAP cu Grădina Edenului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s