Să nu ne răzbunaţi!


Mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia

Lansare de carte şi proiecţie video

Joi, 24 mai 2012, de Înălţarea Domnului, la ora 18.00, în sala mică „Liviu Oros” a Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva vă invităm la o întâlnire cu monahul Moise – coordonatorul proiectului „Să nu ne răzbunaţi!” – o încercare de popularizare a mărturiilor despre suferinţele românilor în comunism.

Întâlnirea va cuprinde lansarea primului volum din ciclul omonim şi o proiecţie de film. Ambele materiale au ca subiect patimile trăite de românii din Basarabia.
Intrarea este liberă.

„Cu ani în urmă, m-am gândit să alcătuiesc un fel de Pateric cu figuri şi întâmplări deosebite din temniţele comuniste. Am citit memoriile celor trecuţi prin puşcării, am stat de vorbă cu foşti deţinuţi politici şi-am cercetat, săptămâni la rând, dosarele de la CNSAS.
Ulterior, un grup de oameni inimoşi a avut ideea construirii unei arhive video, cu filmări de nivel profesional, cu foştii deţinuţi politici. După aproape un an şi jumătate, s-au adunat sute de ore de filmare, cu mărturii foarte interesante.Viziunea Patericului s-a modificat substanţial şi cititorul are acum în mână o primă apariţie din seria „Să nu ne răzbunaţi!”. Sub acest titlu vor fi reunite cărţi cu mărturii (din interviurile filmate şi din ceea ce am adunat înainte) şi dvd-uri cu filme documentare. Acest prim volum ne pune în faţă drama celei mai pătimite părţi a pământului românesc, Basarabia.”
(monahul Moise)

Monahul Moise Iorgovan, de la Mănăstrirea Oașa, este coordonatorul cărţii Sfântul închisorilorşi al volumelor „Să nu ne răzbunaţi!”, acestea din urmă fiind rezultatul unui proiect de cercetare care povesteşte adevăruri zguduitoare din timpul regimului comunist, al deportărilor în Siberia şi despre ororile foametei din Basarabia anilor 1946-1947.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s