Formele hibride ale lui Valérie Blass


Muzeul de Artă Contemprană din Montréal

Valérie Blass este o artistă care reprezintă spiritul din Montréal. Artista foloseşte în creaţia ei diverse materiale, obiecte luate din viaţa de zi cu zi şi materiale industriale, cum ar fi, de exemplu, cauciuc, izolaţie pentru cabluri sau brelocuri, pentru a creea, prin asamblare, o formă sculpturală hibridă caracterizată de tensiuni compoziţionale şi relaţia dintre formă, figură, materiale şi stilul inspirat din istoria artelor. Explorând un teritoriu formal şi imaginar plin de originalitate, artista imprimă formelor sale tridimensionale un aspect ciudat, situat între animal şi forma umană neînsufleţită, introducând privitorul într-un nou tip de iconografie, cea a prezentului şi a lumii în care trăim.

Valérie Blass s-a născut în 1967. A obţinut un BFA şi MAE în arte vizuale şi mass-media la Universitatea din Quebec, Montréal. Blass a fost invitată în cadrul Trienalei de la Québec, unde şi-a demonstrat originalitatea creativă şi, acum, una dintre sculpturile ei se află în colecţia permanentă a Muzeului de Artă Contemporană din Montréal. A avut expoziţii personale în Montréal şi în Toronto.

Expoziţia de la Muzeul de Artă Contemporană din Montréal, Canada, este deschisă publicului până pe data de 22 aprilie 2012 şi conţine aproximativ treizeci de lucrări noi, fiind însoţită de o publicaţie cu eseuri ale curatorului Lesley Johnstone şi ale istoricului de artă feministă Amelia Jones.
SURSA: www.macm.org via ceramicsnow.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s