O zi de iarnă pe Valea Mureşului


Fotoreportaj de Andrei Rosetti şi Grigore Roibu

Iarna şi-a prelungit existenţa mai mult decât în alţi ani. În aceste condiţii am hotărât, împreună cu Andrei şi mai mult la îndemnul lui, să ieşim la peisaj. Toate acestea datorită faptului că nu mai rezistam închişi în casă să stăm şi să privim pe ferestră cum omătul se aşterne creând forme spectaculoase în jurul nostru. Vroiam să vedem natura, aşa cum este ea vitregă şi maiestuasă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ne-am îmbrăcat cu haine groase, am pregătit pânze pentru pictură, am luat apartele de fotografiat şi ne-am întreptat spre Valea Mureşului, într-o provocare în care pictura plein–air vs fotografie aveau să se înfrunte în dorinţa noastră de a surprinde atmosfera scăldată în lumina unei zile de iarnă. Nu ne-am bucurat de cele mai bune momente ale zilei. Fulgii de nea căzuţi pe pânza de pictură făceau ca incompatibilitatea dintre apă şi ulei să devină uneori supărătoare. Lumina uniformă, a unui cer plumburiu din care fulgii de nea se „scurgeau” cu regularitate, nefavorabilă redării texturilor, ne obliga să căutăm prin vizorul obiectivului, în imensitatea de alb imaculat a dealurilor pline de zăpadă, pete de culoare. Ce a ieşit în urma aventurii noastre vă prezentăm în cele câteva imagini realizate. (Grigore Roibu)

4 comentarii la “O zi de iarnă pe Valea Mureşului

  1. FELICITARI.MA BUCUR DIN SUFLET CAND VAD CA MAI EXISTA ARTISTI CARE MAI AU SUFLET .VA DORESC LA CAT MAI MULTE ASEMENEA MOMENTE .CU STIMA MIRCEA POPITIU

  2. Pingback: Povestea lucrărilor lui Andrei Rosetti – Iarna in lunca Muresului | Piano Cazola

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s