Marius Silviu Georgescu – Solide Vedice


Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Vernisaj: joi, 23 februarie, ora 18.00.

Solide Vedice este o instalaţie video şi audio care ne prezintă, sub forma unui ansamblu cinetic, formele numerelor de la 1 la 9.
Punctul de plecare al acestui proiect de cercetare transdisciplinar care conjugă domeniul artelor vizuale cu matematica dar şi cu elemente de ezoterism îl constituie ideea că numărul poate da naştere formei – fie ea vizuală sau auditivă.

Marius Georgescu – Crisalide

Titlul instalaţiei cu referire directă la universul de gândire platonician se doreşte a fi o replică la solidele platonice din perspectiva culturii Indiei.
Compoziţiei plastică, abordată aici din perspectiva unei logici care implică prezenţa numărului, tinde spre idealul estetic platonician conform căruia scopul artei nu ar trebui să fie un act imitativ al naturii ci acela de a aspira spre esenţele pure ale realului.

Concept: Marius Georgescu
Aranjament Muzical: Răzvan Metea
Animaţie şi montaj: Octavian Pământ
Modelare 3D: Roxana Cenariu

Marius Georgescu este lector universitar la Secţia de Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, membru UAPR şi al Fundaţiei CERAMART. A obţinut bursa „Vasile Pârvan” la Academia Română din Roma în perioada 1999 – 2000. A participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate.

Instalaţia poate fi văzută la Muzeul de Artă din Cluj până pe data de 18 martie 2012.
În data de 3 martie 2012, orele 11.00, în cadrul programului „Lecţie deschisă”, Marius Georgescu va susţine conferinţa „Corpurile numerelor”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s