Expoziţie Ken Price şi Larry Bell


Kayne Griffin Corcoran, Santa Monica, SUA
Perioada: 20 ianuarie – 3 martie 2012

Kayne Griffin Corcoran prezintă expoziţia a doi artişti americani de marcă, ce şi-au început carierele la începutul anului 1960 influenţaţi de Ferus Gallery din Los Angeles: Ken Price şi Larry Bell.

Ken Price a studiat ceramica cu Peter Voulkos, fiind cunoscut pentru formele abstracte construite din lut ars. Cu aceste sculpturi crează „o fuziune organică între culoare şi formă”.
Citiţi mai mult despre Ken Price aici.
Larry Bell
este un artist contemporan american influenţat de Expresionismul Abstract care prin intermediul sculpturilor „reflectorizante” caută relaţia între artă, obiect şi mediul înconjurător. Geometriile tăioase, deseori cuburi din sticlă, intră în contrast cu formele organice ale lui Ken Price. Datorită luminii pe care o reflectă geometriile riguroase par să se dematerializeze. Aceasta expoziţie include mai multe exemple de cuburi, de la începutul carierei artistice a lui Bell.

Kayne Griffin Corcoran este o galerie care face parte din Pacific Standard Time, fiind în colaborare cu 60 de instituţii culturale din sudul Californiei.
SURSA: kaynegriffincorcoran.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s