Aplicaţia Maurizio Cattelan


Considerată una dintre cele mai bune aplicaţii
ale anului 2012

Publicaţia britanică The Sunday Times a inclus aplicaţia „Maurizio Cattelan: All” în lista sa Top 500 Apps. Realizată cu ocazia expoziţiei retrospective Maurizio Cattelan de la Guggenheim, care a avut loc în noiembrie 2011 – ianuarie 2012, aplicaţia este disponibilă pentru iPhone, iPad şi Android. Aceasta include imagini excepţionale ale instalaţiei de la Guggenheim, texte despre lucrări şi comentarii video ale multora dintre colaboratorii importanţi ai artistului.

Lista anuală este alcătuită dintr-o echipă de experţi şi evaluatori experimentaţi de aplicaţii şi le prezintă cele mai bune, din toată lumea, în categorii precum: călătorii, ,muzică, artă, divertisment, cărţi, TV şi radio, ştiinţă, DIY, grădinărit şi jocuri. În recenzia aplicaţiei Cattelan, The Sunday Times menţionează: „Chiar dacă nu eşti un fan înrăit al lui Cattelan, această aplicaţie prevesteşte o tendinţă promiţătoare de lărgire a expoziţiilor de artă cu un conţinut media realizat special.” Vizitaţi site-ul thesundaytimes.co.uk pentru lista completă de aplicaţii şi recenzii.

Secţiunile aplicaţiei o înfăţişează pe Nancy Spector, curatorul expoziţiei, examinând opera lui Cattelan, inginerii şi conservatorii care au lucrat la expoziţie, spunând povestea realizării instalaţiei excepţionale, precum şi peste 20 de interviuri video cu prietenii şi asociaţii lui Cattelan, unele filmate de către persoanele însele.

Caracteristica cea mai importantă a aplicaţiei este interfaţa interactivă, care foloseşte imagini detaliate ale lucrării din expoziţie, dând posibilitatea de a vedea instalaţia din patru perspective diferite şi a o examina în detaliu. Inclusă este, de asemenea, o filmare în exclusivitate a instalării lucrării în rotonda muzeului, precum şi conversaţiile cu tehnicienii şi conservatorii muzeului Guggenheim, care au realizat armături pentru lucrările de artă şi au supravegheat întreg procesul.
SURSA: Artdaily via Artmark
Citiţi şi Maurizio Cattelan, într-o Retrospectivă provocatoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s