Max Pechstein stabileşte un record


3,5 milioane €: recordul de vânzare a
unei opere de artă în Germania, în 2011

Opera lui Max Pechstein, pictată pe ambele părţi, a realizat un record senzaţional de 3,5 milioane €, în licitaţia de artă modernă şi contemporană a casei Ketterer Kunst.

Robert Ketterer spunea: „Nu numai că opera a stabilit un nou record internaţional pentru o pictură de-a artistului, ci este totodată cea mai scumpă operă vândută în licitaţie, în Germania, anul acesta”.
Pictura în ulei, datată 1910, este una dintre cele mai bune lucrări ale lui Pechstein. Aceasta a fost cumpărată de un colecţionar din Germania, care a licitat până la impresionanta sumă, de cinci ori mai mare decât prețul de pornire, în competiţie cu colecţionari din Ucraina, Marea Britanie şi Statele Unite.

Max Pechstein (n. 31 decembrie 1881 în Zwickau; d. 29 iunie 1955 în Berlin) a fost un pictor și grafician german, reprezentant al expresionismului. După o scurtă ucenicie la un pictor-decorator din Zwickau, Pechstein studieză artele aplicate la Dresda. În anul 1906 părăsește Academia de Arte Frumoase ca laureat al premiului Saxoniei, ceea ce îi oferă posibilitatea unei călătorii în Italia. Între timp Pechstein ia contact cu Ernst Ludwig Kirchner și Erich Heckel, artiști din gruparea „Die Brücke”.
În anul 1909 participă la expoziția grupării „Sezession” din Berlin, iar un an mai târziu înființează „Neue Sezession”. Temele sale sunt în general subiecte luate din viața de toate zilele: peisaje, dansatori, actori, pescari, subiecte tratate cu vervă cromatică și cu un desen expresiv.
SURSA: All Art News via Artmark

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s