Calendarul Pirelli 2012


Calendarul ediţiei din 2012 a calendarului Pirelli, în care au pozat 9 modele şi 3 actriţe, realizat de Mario Sorrenti, a fost lansat pe 6 decembrie 2011 la New York. Protagonistele sunt: Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia de Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia, Edita Vilkeviciute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made şi Rinko Kikuchi.

Această prezentare necesită JavaScript.

De la lansarea sa, în 1964, calendarul Pirelli este cunoscut pentru  fotografii cu cele mai frumoase femei din lume. Mario Sorrenti este primul fotograf italian ales să realizeze pictorialele pentru faimosul calendar. „Iniţial m-am gândit că voi face fotografii foarte sexy, dar când am ajuns în locaţia aleasă (n.r. Insula Corsica) mi-am dat seama că nu vreau să fie deloc sexy. Nu vroiam ca fetele să pozeze arătându-şi nuditatea în mod evident”, a declarat Sorrenti.
Pirelli acordă credit unui fotograf celebru care să imortalizeze cele mai frumoase femei din lume. La început, a existat ideea de a crea un cadou fantastic, dar, în timp, calendarul Pirelli a devenit un articol pentru colecţionari şi un simbol al companiei.
Mario Sorrenti
(născut la 24 octombrie 1971) este fotograf şi regizor cunoscut pentru fotografiile cu modele nud publicate în paginile Vogue şi Harper’s Bazaa. Sorrenti s-a născut în Napoli, Italia şi s-a stabilit la New York de la vârsta de zece ani. A avut expoziţii în Londra (Victoria and Albert Museum), Paris, Monaco şi New York (Muzeul de Artă Modernă).
Galeria foto cu cele 25 de fotografii din calendar aici.

2 comentarii la “Calendarul Pirelli 2012

    • Calendarul este unul exclusivist şi nu există la vânzare, ci este oferit unor persoane importante. A devenit un semn de distincţie pentru fotografii aleşi să-l realizeze.Trebuie să vă mulţumiţi cu fotografiile apărute pe internet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s