Fotografia anului


O fotografie cu Traian Băsescu şi feţele bisericeşti a devenit celebră pe Internet, în mai puţin de 24 de ore. Imaginea a dat naştere la o serie de parodii, a strâns mii de like-uri, fiind nelipsită din feedurile reţelelor sociale de duminică, potrivit realitatea.net.

Facem precizarea, încă de la început, că fotografia nu este prelucrată.

Imagine: Sebastian Marcovici/ Mediafax Foto, SURSA: gândul.info

Traian Băsescu, râzând, înconjurat de feteţele bisericeşti. A fost cea mai comentată şi distribuită imagine, duminică (30 octombrie 2011), pe reţelele sociale. Unii dintre utilizatorii Facebook spun că aceasta este „imaginea anului în România”, scrie Mediafax.
Fotografia a fost realizată la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, după slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, unde Traian Băsescu a ţinut un discurs.
Sebastian Marcovici, autorul imaginii, scrie pe Facebook: „După vreo 5 ore de canonizări, speech-uri etc şi zbătut printre o grămadă de simpantizanţi de toate felurile am reuşit, după ce eram destul de dezamăgit că nu am o sigură poză mai impresionantă, să fac poza aceasta cu preşedintele printre cei 50 de ierarhi…”

Imagine: Sebastian Marcovici – Căruţa cu politicieni, SURSA: ronduldesibiu.ro

Sebastian Marcovici are ochiul format pentru imagini inedite. Marcovici este fotoreporter al agenţiei ImPhoto şi a fost desemnat fotograful anului, la secţiunea Sport, de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), unde a a câştigat medalia de aur cu „Enduro”, o fotografie spectaculoasă realizată la un concurs de motocross. Printre fotografiile care au atras atenţia juriului s-a numărat şi „Căruţa cu politicieni”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s