Noua carte GF


Grafică fără computer
Litere. Desen, relief, volum

Atelierul de grafică

Atelierul de grafică anunță cu bucurie predarea în tipografie a materialului pentru a doua carte GF. Cu puțin noroc o vom avea la jumătatea lunii viitoare. Cu ceva mai mult noroc, va fi la copertă hârtie colorată în masă și folio în două culori + timbru sec. Spunem că depinde de noroc pentru că pe final de an în aceste timpuri, totul e imprevizibil în ce privește tiparul și distribuitorii de hârtie.
Oricum va fi foarte bine. Avem în pagină peste 700 de imagini, materialul e divers, spectaculos și parfumat bine. Printre cele trei mari capitole cu litere – DESEN, RELIEF, VOLUM, avem 4 texte scrise de oameni unul și unul pentru cine vrea să afle mai multe despre grafica vremurilor trecute ca și despre demersul nostru.
N-o mai lungesc. Țineţi aproape de site-ul nostru – www.graphicfront.ro. Vom posta despre lansare, parteneriate, conținut etc.

Număratoarea inversă a început. Mai sunt doar câteva zile până trimitem cartea în tipar.
Documentarea cărții s-a încheiat. Toată echipa se concentrează pe prelucratul pozelor, pe finalizarea textelor, întocmirea listelor cu cei care ne-au ajutat, finalizarea parteneriatelor.
Pe lângă fotografii care au pozat special pentru acest proiect, în număr de 4, au mai venit fotografii de la 8 fotografi. 4 oameni au scris deja textele ce vor sta între capitole. Cartea va avea în jur de 20 de pagini de text.

Conținut

Conținutul cărții va fi o selecție din mulțimea obiectelor realizate manual, fără tehnici mecanizate de multiplicare (cu puține excepții): slogane, pancarte, tăblițe de informare sau dirijare. Și aici, ca și în primul volum, dincolo de calitățile compoziționale și/sau cromatice, unele obiecte au fost arhivate pentru candoarea sau umorul lor – privite din poziția detașată a omului și mai ales a tânărului de astăzi.
SURSA: GraphicFront.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s