My Afganistan


Fotoexpoziţie Florin Ghioca

După ce din 2007 a relatat din teatrele de operaţiuni militare, jurnalistul Florin Ghioca marchează într-un mod inedit cei 10 de ani de când trupele americane au atacat talibanii din Afganistan.

Fix pe 7 octombrie, când a debutat „Enduring Freedom”, Florin Ghioca a inaugurat la Cluj expoziţia de fotografie „My Afganistan”. Cele aproape 40 de fotografii, dar şi înregistrări video, din timpul expediţiilor sale în Afganistan vor putea fi văzute de clujeni până pe 19 octombrie.

Fotografiile expuse sunt scoase la vânzare, iar fondurile strânse vor fi donate jurnalistei Andreea Popescu, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată recent cu cancer osos şi care va fi operată pe 3 octombrie.

„Cu siguranţă şi după operaţie va avea nevoie de bani. Mizăm pe faptul că dacă se vor aduna mai puţini bani de la mai mulţi oameni vom strânge mai mult. Sperăm să-i fim de folos”, a spus Florin Ghioca. Preţul de pornire al unei fotografii este de 200 de lei.

Expoziţia „My Afganistan”, care a putut fi văzută şi în Bucureşti în perioada 11 – 18 septembrie 2011, va fi găzduită la Cluj de Centrul de Cultură Urbană „Bastionul Croitorilor”, evenimentul fiind realizat în colaborare cu Asociaţia „Little People”. După evenimentul de la Cluj, „My Afganistan” nu va mai ajunge şi în alte oraşe din ţară, Florin Ghioca pregătindu-se să expună fotografiile în Madrid, Londra, Abu Dhabi şi SUA. De altfel, Florin Ghioca, care a desfăşurat până acum cinci expediţii în Afganistan, se pregăteşte de o nouă provocare fotografică: Nigeria.

Afganistan, februarie 2011. Foto: Florin Ghioca – Războiul prin ochii unei fetițe de trei ani
(SURSA: pagina de media.ro)

Florin Ghioca este jurnalist de 13 ani şi a publicat fotografii în majoritatea ziarelor şi revistelor din ţară, dar şi în câteva publicaţii din străinătate (SUA, Grecia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Afganistan). Este autorul expoziţiei foto „Copiii Războiului” – Afganistan, care a fost vernisată până acum la Bucureşti (Casa ONU), Cluj Napoca, Suceava, Constanţa. (Marinela Raţă)
SURSA: romanialiberă.ro

Un comentariu la “My Afganistan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s