Sorin Nicodim: Evanescenţe


Sorin Nicodim îşi aniversează
cele 60 de toamne la Triade

Pictor al unei tinereţi mereu împrospătate, Sorin Nicodim ne avertizează asupra timpului ce, totuşi, curge. Anul acesta, pentru el, timpul va măsura 60 de treceri, aniversare care va fi marcată cu mare fast la Timişoara. Ilustrul plastician va fi sărbătorit, cu două luni în avans, cu o expoziţie de pictură găzduită de Galeria Fundaţiei TRIADE.

Intitulată Evanescenţe, expoziţia va fi vernisată sâmbătă, 17 septembrie 2011, de la ora 19, despre artist şi operele sale urmând a vorbi prof. dr. Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19 septembrie – 15 octombrie, prin programare telefonică la numerele 0256/482056 şi/sau 0744/774724.

Unul dintre cei mai prolifici plasticieni din Timişoara, Sorin Nicodim s-a născut în 28 noiembrie 1951, la Târgu Ocna, din judeţul Bacău. A absolvit studiile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, promoţia 1977, iar din anul 1980 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP), filiala Timişoara – al cărei vicepreşedinte a fost în perioada 2006-2010. Din 2007 este şi Membru al Asociaţiei Pasteliştilor din Polonia.

De-a lungul carierei sale artistice a fost distins cu numeroase premii, printre care enumerăm Premiul I la secţiunea de pictură a Bienalei concurs de artă plastică „Gheorghe Petraşcu” Târgovişte (2006) şi Premiul Guvernatorului la Quadrienala de pictură „Mituri şi legende ale poporului meu” Stara-Zagora, Bulgaria (2008). Lucrări ale artistului se află în colecţii particulare şi în muzee din România, Germania, Danemarca, Iugoslavia, Elveţia, S.U.A., Franţa, Grecia, Insulele Canare şi Bulgaria. În nenumărate rânduri, artistul timişorean a participat cu lucrări la licitaţii de artă cu scop umanitar în ţară şi străinătate. (Nicoleta Bodiu)
Foto: Virgiliu Streian
SURSA: ORAdeTimis.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s