Jurnalul veneţian al Dianei


„Jurnalul veneţian al Dianei” de Andu Avasilinei, expoziţie de pictură în cadrul programului de sprijinire a bursierilor şi studenţilor români din Italia.
Coordonator proiect: Alexandru Damian
Vernisaj: Sâmbătă, 20 august 2011, ora 20.00, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul se înscrie în cadrul programului Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia de promovare şi sprijinire a bursierilor şi studenţilor români din Italia care activează în domeniul artelor vizuale.
Andu Avasilinei, masterand al Accademiei de Arte Frumoase din Veneţia, abordează o tematică sensibilă care vizează estetica urâtului, utilizând un limbaj artistic frust, care vizează problemele esenţiale ale filosofiei, cu precădere filosofia freudiană.
„Naşterea Dianei se petrece atunci când pudoarea devine obscenă iar urâtul devine frumos, o naştere într-o dublă dualitate ce nu-şi schimbă valenţele în moarte. Diana îşi trage puterea de atracţie din pudoare şi obscenitatea din ritual iar frumuseţea dulceagă seamănă unui păcat din urâtul frumos al propriei sale fiinţe”.

„Dacă disecăm Istoria Artelor din Antichitate şi până în Postmodernism putem constata un permanent interes pentru tratarea şi reprezentarea temelor erotice. Fiecare epocă îşi are practicile şi caracteristicile sexuale proprii. (…) Freud observa în „Civilizaţia şi neajunsurile ei” „organele genitale, a căror vedere este excitantă, nu sunt considerate totuşi mereu atrăgătoare”, iar Montaigne se întreba „Ce o fi făcut actul sexual, atât de firesc şi legitim, de nu îndrăzneşte omul să vorbească despre el decât ruşinându-se…” (mai mult pe andu-avasilinei.blogspot.com).
Expoziţia rămâne deschisă publicului până pe 5 septembrie 2011, de miercuri până luni, în intervalul orar 15.00- 19.00.
SURSA: ICR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s