Iniţiativă caritabilă


Licitaţie pentru sportul românesc

Vestea că o nouă casă de licitație se deschide în Bucureşti nu poate fi decât una îmbucurătoare, întrucât semnalează existenţa cererii de obiecte de artă şi odată cu ea, dezvoltarea pieţei de artă din România. Este vorba despre Casa de licitații Ara Art Collection, care s-a lansat de curând pe scena licitaţiilor publice din capitală și a avut, pe 6 iulie a.c., o licitație caritabilă cu scopul strângerii de fonduri pentru proiectele Fundaţiei Nadia Comăneci şi promovarea performanţei în sportul românesc.

Nouă lucrări donate de Alexandra Nechita sau „Micuța Picasso”, aşa cum a mai fost numită artista, dar și patru opere aparținându-i maestrului Picasso au fost scoase la licitația din Muzeul Literaturii Române. Din picturile semnate de Alexandra Nechita, patru au fost adjudecate: Angels glow in the dark, pentru 3.000 de euro, Voiceless forrest, la 4.200 de euro, Boxed sunshine, la 4.000 euro şi Earth is a planet with one peace missing, la 1.000 de euro.

De asemenea, din cele patru lucrări ale lui Pablo Picasso unul a fost adjudecat, respectiv heliogravura Modele în atelier, la 4.350 de euro.
În plus, organizatorii au anunţat la finalul licitaţiei că o bancă va achiziţiona la preţul de intrare lucrările care nu au fost cumpărate la această sesiune şi care însumează 27.300 de euro.
La acestă licitaţie a participat şi fosta gimnastă Nadia Comăneci care a subliniat că  tablourile semnate de Alexandra Nechita au fost donate de artistă Fundaţiei Nadia Comăneci, care le-a scos la vânzare pentru a arăta că „o româncă din străinătate se gândeşte la România”.
Fondurile strânse în urma licitaţiei vor fi direcţionate către proiectele Fundaţiei Nadia Comăneci, se arată în comunicatul Agerpres.
Pictoriţa Alexandra Nechita este născută pe 27 august 1985, la Vaslui. Stabilită împreună cu părinţii în Statele Unite, artista a devenit celebră încă de la vârsta de 8 ani, cunoscută în toată lumea sub numele „Micuţa Picasso”. Copilul minune, a devenit între timp o superbă domnişoară care a strâns până acum milioane de dolari din pictură. Pictoriţa este foarte cunoscută şi apreciată în mediul artistic american lucrările sale regăsindu-se în colecţii private ale unor nume ca Andre Agassi, Celine Dion sau Charlize Theron.
SURSA: Hotnews şi Artmark

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s