Expoziţie eveniment la Deva


Vasile Varga – Unde începe pictura…

Astăzi, 1 iunie 2011, începând cu orele 18.00, la Galeria Forma din Deva a avut loc vernisajul expoziţiei eveniment şi document „Unde începe pictura…”. Expoziţia pune în atenţia publicului personalitatea şi munca de cercetare a pictorului Vasile Varga. Pe simeza galeriei devene sunt expuse lucrări de pictură, pasteluri, fotografii, note şi studii de cromatologie.

Curatori: Dan Gherman şi Andrei Rosetti
Prezentare: Mircea Oliv

Vasile Varga a avut o ascensiune iniţiatică… În spatele lucrărilor lui nu găsim o influienţă mistică, specifică apartenenţei ţăranului român, ci una a raţiunii. Oprera sa demonstrează că frumuseţea unui tablou care se dezvăluie privirii este consecinţa transfigurării materiei picturale prin intermediul raţiunii. Vasile Varga a căutat în permanenţă veriga lipsă din interiorul picturii tradiţionale româneşti”, spune Mircea Oliv în deschiderea expoziţiei de la Deva.

Această prezentare necesită JavaScript.

„Calea pe care am apucat a fost aceea a studiului de unul singur […] Aşa că, în totalitatea lor tablourile mele nu au fost altceva decât o acumulare de cunoştinţe experimentale în vederea lucrării următoare pe care o speram mai bună.”
(Mărturisiri – fragment din ciorna textului pentru expoziţia personală din 2003 – Galeria Naţională Delta – Arad)

Mulţumiri: Grupării Prolog, Fundaţiei Eleonora Costescu şi Vasile Varga – Lipova, domnului Sorin Costina – Brad, pr. Ioan Bizău – Cluj-Napoca, Socieăţii Culturale „Izvorul” – Lipova, Uniunii Artiştilor Plastici din România – filiala Deva.
Partener media: artavizuala21
Citiţi pe această temă:
Unde începe pictura…

Colecţia de artă al lui Sorin Costina

Avangardă, avangardă…

Un comentariu la “Expoziţie eveniment la Deva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s