Ceşti de colecţie illy


Design marca Tobias Rehberger

Tobias Rehberger (Esslingen, 1966) este unul dintre cei mai de succes artiști contemporani germani. A devenit celebru în anii ’90, prin reintepretarea spațiului interior și exterior cu ajutorul limbajului designului, al luminii, al artei și al arhitecturii, rezultând astfel noi forme și un nou sens al împlinirii artistice. Rehberger și-a prezentat lucrările în cadrul Bienalelor de la Veneția, Berlin, la Manifesto în Luxembourg, la Muzeul de Artă Contemporană din Chicago și la Palais de Tokyo din Paris. Rehberger a creat proiectul artistic al noului bar-restaurant și al grădinii din cadrul Palazzo delle Esposizioni din Veneția (clădire care datează din 1894). Laitmotivul proiectelor sale este mimetic: ceștile de cafea par să se contopească cu barul, ascunzându-se de privirile curioase printr-un efect optic fascinant și neobișnuit, întregind astfel proiectele într-unul singur.

illy Art Collections reprezintă o serie de cești și farfurii de espresso și cappuccino create de artiști contemporani (începând cu anul 1992), în ediție limitată, fiecare set fiind numerotat și semnat de către artistul care l-a creat.
Ceașca de espresso din porțelan – reprezentativă pentru cafeaua illy a fost creată de către Matteo Thun în 1992, ideea aparținându-i lui Francesco Illy. De atunci și pânș în prezent, ceașca illy a fost reinterpretată de peste 70 de artiști internaționali printre care Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Sandro Chia, Julian Schnabel, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Joseph Kosuth, James Rosenquist sau Pedro Almodovar.

Colecția de cești illy by Tobias Rehberger se poate cumpăra și în România, direct de la importator (www.probrands.ro) sau în concept store-urile de design interior. Colecția este existentă în varianta setului de 6 cesti de espresso sau cappuccino, sau seturi cu 2 cești de espresso și o cutie de cafea illy.
SURSA: iglooblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s