Vizitaţi Parisul


Prin intermediul
celei mai mari fotografii din lume

Cine nu nu şi-a dorit să vadă Parisul? Acum vă puteţi plimba prin Paris, într-o călătorie gratuită, dar, desigur, virtuală.

Pe site-ul www.paris-26-gigapixels.com oricine poate vizita Parisul şi să vadă, într-o singură fotografie, toate obiectivele turistice din capitala Franţei. Acestea pot fi analizate în cele mai mici detalii, printr-un zoom pe imagine. Proiectul a fost realizat de Kolor, o companie franceză, Arnaud Frich, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din Franţa şi Martin Loyer, specializat în fotografie panoramică a oraşelor.

Arnaud Frich este celebrul fotograf cunoscut publicului prin realizarea cadrelor panoramice din Franţa. El este, de asemenea, trainer în fotografii panoramice şi tururi virtuale. Site-ul său propune un ghid complet despre fotografia panoramică, fiind autor de cărţi şi autor al unui DVD de instruire în domeniul fotografiei panoramice.
Martin Loyer este un fotograf specializat în peisaje urbane care dă valoare, în instantaneele sale, unor locuri ascunse sau necunoscute.

Fotografia Parisului în 26 de gigapixeli, realizată de fotografii francezi, permite vizualizarea Oraşului Luminilor în cele mai mici detalii. Pe de altă parte, ei au fost nevoiţi chiar să facă imaginea neclară în anumite zone pentru a evita acuzaţiile de atingere adusă vieţii private.
Potrivit jurnaliştilor publicaţiei franceze „20 minutes”, proiectul lui Frich şi Loyer reprezintă cea mai mare fotografie realizată vreodată în lume (26 de Gigapixeli).
Parisul în 26 gigapixeli
reprezintă cel mai important proiect pentru cei doi fotografi francezi, care au mai realizat astfel de cadre la ceremonia de învestitură a preşedintelui american Barack Obama.
Mijloace colosale au fost folosite pentru a se ajunge la un rezultat impresionant. Ei au asamblat 2.346 de fotografii, adică 138 de coloane pe 17 rânduri, luate cu două aparate foto, fixate pe un capăt motorizat. Pentru a contura mai bine atmosfera pariziană, melodia de pe fundal contribuie din plin la acest lucru (La Valse d’Amélie din coloana sonoră a filmului „Amelie” compusă de muzicianul francez Yann Tiersen). 20 de edificii şi monumente, cum ar fi Turnul Eiffel, Arcul de triumf, Notre Dame de Paris, Luvru şi multe altele, pot fi accesate direct din caseta cu fotografii aflată în  stânga ecranului. Proiectul este impresionant şi merită văzut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s