Rafinamentul poetic al amenajărilor UXUS


Brendul artistic UXUS conferă siguranţă unor experienţe unice în design, care sunt spectaculoase din punctul de vedere al esteticii realizării lor. UXUS propune beneficiarilor „reţete” raţionale, cu sensibilitate artistică, realizând un studiu care se concretizează prin echilibrul perfect între conexiunea emoţională şi rezultatele tangibile. Celor de la UXUS le place să  gândească munca lor ca o „poezie de brand” sau o soluţie artistică pentru nevoile comerciale.

Soluţiile artistice şi emoţiile provocate atrag tot mai multe persoane, care apelează la serviciile lor în domeniul designului şi cel al amenajărilor de interior. Designul oferit de această firmă demonstrează că gustul artistic dă sens habitatului în care locuim şi poezia poate exprima esenţa unei locuinţe.
UXUS uimeşte cu proiectele  pe care le propune. Merus Winerz a fost începutul acestei călătorii poetice în arhitectură, iar Amsterdam Loft reprezintă, în viziunea lor: „casa unui om de ştiinţă nebun, a unui proprietar eclectic, cu gust şi rafinament în design”. De ce spun un om de ştiinţă nebun? Cranii, animale moarte, coarne de cerb, foarfece, lemn adăugat în stil gotic, toate acestea configurează spaţiul unei locuinţe care are aerul unui depozit din secolul al XVIII-lea.
Cu toate acestea, nu există un sentiment înfricoşător în proiectul Amsterdam Loft, în ciuda tuturor „sufletelor moarte” care „bântuie” prin casă. Apartamentul este situat într-o clădire istorică, aflată pe unul din celebrele canale ale Amsterdamului. Casa ocupă o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, fiind iniţial un depozit construit în veacul al XVIII-lea, cu vedere panoramică asupra oraşului. Proprietarii au dorit să păstreze aspectul planului original şi, astfel, UXUS a creat o serie de pereţi cortină, care pot fi deschişi în funcţie de nevoile de zi cu zi. Toate elementele decorative din interior au fost selectate pentru a reflecta gustul eclectic al proprietarilor.

Înainte de renovare podul nu a fost integrat reşedinţei şi a fost un spaţiu gol.

Atunci când o persoană intră în casă observă că materialul dominant este lemnul. Întreaga concepţie este susţinută prin frumuseţea naturală a lemnului cu ajutorul căruia au fost realizate grinzile şi stâlpii mari de susţinere, elemente care crează o atmosfera caldă şi un efect foarte primitor. Podeaua din lemn „rulează” în lungimea spaţiului casei, contribuind la sublinierea efectului de „spaţiu alungit”. Panourile, care despart încăperile compartimentându-le, relevă acest aspect de plan deschis, fiind drapate cu perdele lungi, într-un ton neutru de culoarea nisipului, compartimentând locuinţa şi creând intimidate. Pereţii din căramidă au rămas intacţi şi au fost vopsiţi într-un ton alb-rece, pentru a intra într-un contrast cromatic cu lemnul. Unele ziduri au fost vopsite într-un ton gri-albăstrui şi sunt folosite ca fundal, asemenea unei picturi. Conductele sanitare sunt expuse de-a lungul pereţilor din cărămidă, nefiind mascate. Baia portretizează eleganţa, dar conferă şi o notă de ironie, la fel cum toate detaliile decorative ale acestui apartament, atent selecţionate, contribuie la sublinerea acestui aspect.
(Grigore Roibu, SURSE: Interioare, Marcia Argyriades, Uxus Design)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s